Nieuws

Vertoning Voor de dans 7 okt

Peter Delpeut, de vaste dramaturg van LeineRoebana, heeft een korte dansfilm over het repetitieproces gemaakt. De camera betrapt in de intimiteit van de dansstudio het ‘denkende repeteren’ van de dansers. De film is een choreografie van gezichten, een spel van blikken: introvert, ingespannen, vrolijk, geconcentreerd, intiem, extravert, uitdagend. Dit dansverhaal van de denkende danser kan volgens Delpeut worden gezien als een portret van een eigenzinnig dansgezelschap en een eerbetoon aan choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana.

Op 1 oktober gaat  ‘Voor de dans – Dedicated to Dance’ in première tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.

De Nederlandse Dansdagen organiseert sinds 1998 jaarlijks hét dansfestival van de Nederlandse dans. Het festival toont in drie dagen de meest spraakmakende en opvallende voorstellingen van toonaangevende dansgezelschappen en jong choreografietalent. Tijdens het festival krijgen speciale producties een podium en worden diverse dansprijzen uitgereikt.

Na drie dagen in Maastricht, trekt festival de Nederlandse Dansdagen door naar het Noorden.

Op 7 oktober wordt  ‘Voor de dans – Dedicated to Dance’ nog eens vertoond tijdens ‘Up Stage Right’, een avond Nederlandse Dans georganiseerd door de Nederlandse Dansdagen in Schouwburg Odeon in Zwolle.

Klik hier voor kaartverkoop en verdere informatie.

 

© Copyright 2010 | Sjonic Digital Media BV