Nieuws

Tv première 17 mei

Onder regie van Alex Pitstra

Bezness As Usual op televisie! 17 mei op NPO2 om 22.55 uur 

Stel: je moeder wordt tijdens een strandvakantie verliefd op een Tunesische playboy. Ze trouwen, hij gaat mee naar Nederland en jij wordt geboren. Maar het huwelijk strandt, je vader gaat het verkeerde pad op en wordt het land uitgezet.  Na twintig jaar besluit je je vader weer op te zoeken. En wat als hij je vervolgens vraagt om geld? Filmmaker Alex Pitstra, geboren als Karim Alexander Ben Hassen, heeft een Tunesische vader en een Nederlandse moeder. In de documentaire Bezness as Usual legt Pitstra zijn zoektocht naar de man achter zijn vader vast. Daarin wordt hij geconfronteerd met de cultuurverschillen tussen hem en zijn Tunesische familie. Welke rol moet hij vervullen als zoon tussen twee culturen in?

De Nederlandse Alex Pitstra, geboren als Karim Alexander Ben Hassen, is 25 als hij een brief van zijn Tunesische vader krijgt die hij sinds zijn kinderjaren niet meer gezien heeft: de man wil hem ontmoeten. Ondanks alle argwaan en oud zeer, besluit Alex naar Tunesië te gaan en een relatie op te bouwen met zijn Tunesische familie die hem als een verloren zoon binnenhaalt.
Het blijkt dat Alex’ vader in zijn jonge jaren een succesvolle bezness was. Hij verdiende aan Europese toeristes door hen het hof te maken. Het was een familieonderneming, de hele familie leefde er van. Als zijn vader steeds vaker om geld gaat vragen begint Alex aan zijn goede bedoelingen te twijfelen.  Ziet zijn vader Alex als een Europese bankrekening of is een bijdrage van een zoon aan het pensioen van zijn ouders naar islamitisch gebruik niet meer dan logisch? In zijn zoektocht wordt Alex niet alleen geconfronteerd met de cultuurverschillen tussen hem en zijn familie in Tunesië, maar ook met de relatie met zijn Nederlandse moeder. Welke rol moet hij vervullen als zoon tussen twee culturen in?


 

Blijf op de hoogte en kijk op de facebook van Bezness as Usual

  

© Copyright 2010 | Sjonic Digital Media BV