Nieuws

Het beste voor Kees

 

Het beste voor Kees

een documentaire van Monique Nolte

Uitzending  NCRV 2Doc maandag 2 juni om 20.30 uur op Nederland 2

Al een aantal jaar maakt de autistische Kees Momma (nu 49) zich vreselijk zorgen over de gezondheid van zijn ouders, die inmiddels 80 en 83 jaar oud zijn. Waar zal hij moeten gaan wonen op het moment dat zijn ouders niet meer in staat zijn voor hem te zorgen?               

Sinds 2009 volgt filmmaakster Monique Nolte de oudersvan Kees in hun worsteling een toekomstperspectief te creëren voor hun zoon. In hun wens het beste voor Kees te realiseren, zoeken ze het in het extreme: een luxe villa met rieten dak, een woning op een vakantieresort, niks lijkt goed genoeg voor hun zoon. En ondertussen tikt de klok verder en verstrijkt kostbare tijd.

 De uitzending gemist? kijk 'm dan terug via http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1422471

en klik hier voor de trailer.

Kijk ook op de Facebook-pagina Het Beste voor Kees: https://www.facebook.com/hetbestevoorkees.

  

Het beste voor Kees  is een coproductie van Selfmade Films en NCRV en kwam tot stand met steun van het Mediafonds en stichting Tatem. 

                             

 

 

 En wat een overweldigende reacties op de uitzending: zie bijv het bericht op  http://www.showbizznetwork.nl

 De spraakmakende documentaire Het beste voor Kees is een hit op Uitzending Gemist. Drie weken na uitzending heeft de film meer dan 400.000 views op Uitzending Gemist en staat daarmee op plaats 4 van de meest terug gekeken uitzendingen ooit.

De televisie-uitzending van NCRV 2Doc op 2 juni jl. trok in totaal 765.000 kijkers en werd met het cijfer 8,3 hoog gewaardeerd. In Het beste voor Kees. van regisseur Monique Nolte en producent Selfmade Films, volgen we de 49-jarige autistische Kees Momma en zijn ouders in hun dagelijkse leven en hun pogingen om een toekomstperspectief voor Kees te creëren.

De uitzending bracht een hausse aan reacties te weeg op internet en social media. De Facebook-pagina van Het beste voor Kees, waarop o.a. brieven van Kees aan de regisseur te lezen zijn, heeft meer dan 26.000 likes. Het filmpje met een fragment uit de documentaire, dat door derden op YouTube is geplaatst, is meer dan 1,1 miljoen keer bekeken.

 

                                         

© Copyright 2010 | Sjonic Digital Media BV