Nieuws

Nog even langs de fotograaf

 

weer te zien op tv: zondagmiddag 28 juni, 13.00 uur op NPO2, Joodse Omroep.

 

“….de indrukwekkende documentaire Nog even langs de fotograaf van Rudi Boon. Die gaat over de Wolffs; over de speurtocht naar hun leven, lot en werk; naar de geportretteerden van wie het merendeel kort na de fotosessie is vermoord; naar nabestaanden; naar enkele overlevenden(….) de kracht van goede documentaires, ook deze, schuilt vaak in ontvouwing die het kijken tot denkactiviteit en queeste maken.” - De Groene Amsterdammer, Walter van der Kooi

 

 ‘Of je een mens pas echt leert kennen onder extreme omstandigheden’. Deze vraag stelt documentairemaker Rudi Boon zich als hij het verhaal hoort achter een bijzondere fotoserie, die wordt aangetroffen in de nalatenschap van de vergeten fotografe Annemie Wolff-Koller. Portretten die zij midden in de oorlog maakte van honderden van haar Joodse buurtgenoten in Amsterdam-Zuid, velen getooid met de gele ster. Op beeld vastgelegd in 1943, het laatste jaar van de grote razzia’s.

Nu, zeventig jaar later, zijn de foto’s voor overlevenden en nabestaanden van grote emotionele en historische betekenis. Over de oorlog sprak Annemie Wolff nooit, maar de foto’s vertellen haar verhaal.

 

Overigens draait  NOG EVEN LANGS DE FOTOGRAAF dezelfde dag, 28 juni, ook op het Limmud Bay Area festival in San Francisco-CA !

© Copyright 2010 | Sjonic Digital Media BV