Nieuws

Dagboeken wint Debuutprijs

 

 

Tijdens de openingsavond van de 33ste editie van het Nederlands Film Festival heeft Janina Pigaht de Filmprijs van de Stad Utrecht uitgereikt gekregen voor de beste debuutfilm van het festival. Deze prijs won ze voor haar documentaire DAGBOEKEN VAN EEN OLIFANT. De prijs bestaat uit een beeld van de Utrechtse kunstenaar Joost van den Toorn en een geldbedrag van € 5.000,-. Janina ontving de prijs uit handen van de burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht.

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht kent de Filmprijs van de stad Utrecht jaarlijks toe aan het beste regiedebuut uit de NFF Debuut Competitie, waarvoor dit jaar 26 eerste zelfstandige korte films, documentaires en televisiedrama's zijn geselecteerd. De winnaar is voorgedragen door een onafhankelijke jury bestaande uit Gülsah Dogan (regisseur), Lex Veerkamp (festivalprogrammeur, producent en publiciteitsmanager) en Joris Oprins (regisseur).

Juryrapport:

"De jury waardeert de moed, de zeer gedegen research en de goede dosering van informatie die de toeschouwer meesleept in deze film. Door de nuances die zij in haar film legt, laat zij de toeschouwer zelf een oordeel vellen over goed en kwaad.

De Filmprijs van de Stad Utrecht 2013 gaat naar Janina Pigaht voor haar korte documentaire DAGBOEKEN VAN EEN OLIFANT ! "

© Copyright 2010 | Sjonic Digital Media BV