Nieuws

Premiere Winst en verlies

In aanloop naar het WK 2014 volgt de Braziliaans/Nederlandse filmmaker Maria Ramos in Sao Paolo een econoom, een fabrieksarbeider en een vakbondswoordvoerder. Is de nieuwe welvaart in Brazilië voor iedereen even bereikbaar?


Sao Paulo is een stad met 19 miljoen inwoners en staat 10e op de lijst van rijkste steden ter wereld. Aan de vooravond van het WK Voetbal 2014 blijkt dat dit belangrijke sportevenement de trigger is voor grote spanningen in Brazilië, een van de snelst groeiende economieën wereldwijd. Het economisch beleid en de overheidsinvesteringen ten behoeve van de WK worden overal ter discussie gesteld: thuis, op het werk en in de straten. Hoe en waarin wordt geïnvesteerd door samenleving, overheid en individu? Wie zijn de winnaars en de verliezers in het economisch spel?
Dit historisch moment beleven we vanuit het perspectief van drie mannen in Sao Paulo, die werken in de financiële-, industriële-, en publieke sector. Andre is econoom en financieel analist, Anderson werkt in een autofabriek en Alex is medewerker bij de metro en tevens vakbondswoordvoerder.Regie Maria Ramos.

Geproduceerd door Selfmade Film en Nofoco Filmes, in coproductie met VPRO, met steun van Mediafonds.


     

     

De eerder aangekondigde uitzending op dinsdag 2 juni ging op het allerlaatste moment niet door: naar aanleiding van het aftreden van FIFA voorzitter Blatter werd door de NPO besloten om KRO's Reporter: De Vrienden van Blatter  te herhalen.

De uitzending van de 2Doc Winst en verlies is daarom verplaatst naar een nieuwe datum: dinsdag 18 augustus om 22.45 uur op NPO 2.

Winst en verlies, de film van Maria Ramos heeft zijn Braziliaanse première gehad op Festival do Rio op 4 oktober. 

© Copyright 2010 | Sjonic Digital Media BV