Nieuws

Première op IDFA

Prins van Oranje en Prinses Máxima 18 november 2011 bij première ‘EL Sonido DEL Bandoneón’

 

RVD, 25 oktober 2011, nr. 280:

Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden wonen vrijdagavond 18 november 2011 de wereldpremière bij van de Nederlandse documentaire EL SONIDO DEL BANDONEÓN (The Sound of the Bandoneón) van Jiska Rickels tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) in het Tuschinski Theater in Amsterdam.

Zie ook het gezamenlijk persbericht van IDFA, AVRO, Selfmade Films & NTVF Producties.

 De film is een portret van het Argentijnse muziekinstrument de bandoneon. In Argentinië dreigt de bandoneon in de vergetelheid te raken. Oude muziekinstrumenten vergaan en er worden nog weinig nieuwe bandoneons gemaakt. De film laat de strijd zien om het instrument levend te houden. Eén van de bekendste bandoneonspelers van Argentinië, Néstor Marconi, wordt gevolgd tijdens de repetities en concerten in Buenos Aires, net als Daniel Vedia die lesgeeft aan arme studenten op het platteland van Argentinië.

Daniel Vedia was voor IDFA speciaal uit Argentinië overgekomen om aanwezig te zijn bij de première en gaf na afloop een kort optreden met zijn pupil Fabricio Aramayo: 

De première van "El Sonido del Bandoneón"  was de start van het Nederlandse competitieprogramma van IDFA.

 

Bekijk de IDFA reportage over de aankomst van Daniel Vedia en Fabricio Aramayo in Amsterdam en de première-avond :

 

 

  

“El Sonido del Bandoneón" is tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van het Mediafonds en Stichting Co-Produktiefonds Binnenlandse Omroep.”

 

© Copyright 2010 | Sjonic Digital Media BV