Nieuws

Het andere geluid van Volendam

Er waait een frisse wind door Volendam. De broers Frank en Paul Bond en hun bands AlascA en Dandelion proberen los te komen van het hechte maar soms ook beklemmende leven in het muziekdorp. Met hun eigen geluid en een eigen record label willen ze een alternatief bieden voor de commerciële Volendamse palingsound die het pittoreske IJsselmeerdorp niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten beroemd heeft gemaakt.

In de documentaire Het andere geluid van Volendam volgt regisseur Allard Detiger de muzikale carrières van de broers. AlascA heeft net hun tweede studioplaat uitgebracht  en Dandelion werkt aan debuutalbum. Het blijkt lastig om onder het stigma van de Volendamse palingpop uit te komen. Publiek en vakgenoten plaatsen beide bands  zonder blikken of blozen in het rijtje The Cats, Jan Smit, Nick & Simon en de 3JS en zijn verbaasd dat er uit Volendam ook muziek kan komen die in niets lijkt op de gemoedelijke volksmuziek.

Met muziek als kapstok vertelt Het andere geluid van Volendam ook een dorpsverhaal over jongeren uit een hechte gemeenschap die de wereld in willen trekken om hun dromen te verwezenlijken, maar zich ook zeer verbonden voelen met de plek waar ze vandaan komen.

Het andere geluid van Volendamis zaterdag 2 mei 2015 om 22.35 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Het andere geluid van Volendamis geproduceerd door Selfmade Films in samenwerking met BNN. Deze productie kwam tot stand met steun van CoBO.

In de maand april is Het andere geluid van Volendam te zien tijdens een aantal speciale voorvertoningen met aansluitend een optreden van Frank bond (AlascA) en Paul Bond (Dandelion).

woe 1 april    19:00u, Het Ketelhuis Amsterdam (première)

zat 11 april      20:00u, Pop en Cultuurhuis PX, Volendam

zon 19 april     20:00u, De Nieuwe Anita, Amsterdam

don 23 april     21:30u, Noorderlicht, Amsterdam

zat 25 april      20:00u, De Groene Zwaan, De Rijp

don 30 april     20:00u, Manifesto, Hoorn
 

Kijk hier voor de webpagina van de film

trailer HET ANDERE GELUID VAN VOLENDAM from Selfmade Films on Vimeo.

© Copyright 2010 | Sjonic Digital Media BV