Nieuws

Omars schuld op INPUT 2011

Omars Schuld geselecteerd voor Input 2011 in Seoul

De documentaire Omars Schuld van filmmaker Michiel Brongers is geselecteerd als de Nederlandse inzending voor het prestigieuze Input 2011, dat van 9 tot 12 mei plaatsvindt in Seoul in Zuid-Korea.

INPUT is een jaarlijks terugkerend internationaal televisiefestival met drama- en documentaire producties die stof doen opwaaien door vorm en inhoud. Op het festival, dat ieder jaar in een ander land wordt gehouden, komen televisiemakers, producenten en publiek bij elkaar om de meest innovatieve en controversiële producties van het afgelopen jaar te bekijken en te bediscussiëren.

De persoonlijke documentaire Omars Schuld die het verwerkingsproces laat zien van filmmaker Michiel Brongers na een verkeersongeval, valt op door zijn filmische vorm. Nadat Nederland op 21 juni 2008 de kwartfinale EK tegen Rusland met 3-1 heeft verloren, verlaat de filmmaker het café waar hij met vrienden heeft zitten kijken. Het volgende moment wordt zijn leven volledig op zijn kop gezet. Een automobilist rijdt hem aan op de trambaan, waardoor Michiel met twee verbrijzelde benen en een gebroken neus op het asfalt ligt. De automobilist laat zijn telefoonnummer voor hem achter. Maar wil Michiel wel contact opnemen?

© Copyright 2010 | Sjonic Digital Media BV