Nieuws

Voor de Dans in het EYE

onder regie van Peter Delpeut
 

Peter Delpeut is gefascineerd door de blikken van de dansers. De mentale kracht die het dansers kost om zich een dansbeweging eigen te maken is niet zichtbaar in een voorstelling. Hij heeft dit intieme proces in deze korte dansfilm  in beeld gebracht,  dat is wat deze film uniek maakt. Nog nooit eerder was de kijker hier eerder getuige van.  

In Voor de Dans- Dedicated to Dance  betrapt de camera in de intimiteit van de dansstudio het ‘denkende repeteren’ van de dansers.De film is een choreografie van filmische close-ups, waarin de gezichten van de dansers centraal staan. Het gezicht als een podium van de dans. Een ritmisch spel van blikken: introvert, ingespannen, vrolijk, geconcentreerd, intiem, extravert, uitdagend. Dit dansverhaal van de denkende danser kan volgens Delpeut worden gezien als een portret van een eigenzinnig dansgezelschap en een eerbetoon aan choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana. 

Cinedans Festival in EYE Amsterdam 

'Voor de dans - Dedicated to Dance' van Peter Delpeut draait op 17 maart om 19:00 uur in het programma 'The Thinking Dancer' op Cinedans in EYE. Ook is 'E Pur si muove', een eerdere samenwerking tussen Peter Delpeut en choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana te zien. 

Na afloop van beide films is er een gesprek met choreografen, dansers en andere gasten over de mentale aspecten van de dans. Geillustreerd met uniek filmmatriaal van de opnames van 'Voor de Dans - Dedicated to Dance' en becommentarieerd door live dans van het gezelschap LeineRoebana. 

Voor kaarten en meer informatie over het filmfestival:  Cinedans

© Copyright 2010 | Sjonic Digital Media BV