Nieuws

2014, een mooi Selfmade jaar!

 

Ons kantoor is van 24 december tot en met 4 januari 2015.

Fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar!

 

Dit jaar heeft maar liefst zeven documentaires opgeleverd, waarvan er inmiddels vijf op televisie te zien waren:

18 maart:  WATERLIJKEN (Human, Mediafonds) - regie Nelleke Koop. Tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht dit jaar won ze de Filmprijs van de stad Utrecht voor het beste debuut.

28 april: ELKE DAG 4 MEI  (NCRV, CoBO fonds), van Natascha van Weezel. De uitzending werd voorafgegaan door een aantal succesvolle vertoningen in o.a. de Rode Hoed in Amsterdam, LJG Amsterdam en Den Haag, Joods Historisch Museum Amsterdam, waar na de film met het publiek van gedachten werd gewisseld; dat waren bijzondere bijeenkomsten.

16 mei: OFFICIER VAN JUSTITIE - DOSSIER VAN EEN MOORDZAAK (Human, Mediafonds)– regie: Misja Pekel. De film won in november de Mr. Eva Meillo prijs, volgens het juryrapport “De makers hebben zich met toewijding verdiept in hun onderwerp en geven een boeiend, soms onthullend beeld van het werk van rechters en officieren van justitie. Ook van hun dilemma’s en het geworstel, wat bijdraagt aan begrip voor hun beslissingen.”

2 juni:  HET BESTE VOOR KEES (NCRV, Mediafonds) van Monique Nolte. Wat zullen we daar nog over zeggen? met bijna 800.000 kijkers op de avond zelf, en met alle Uitzending Gemist-views is de film boven de 1,3 miljoen kijkers geëindigd, de best bekeken documentaire op televisie van de NPO .... ! Daarnaast was Kees een absolute social media-hit met een veel bezochte Facebook pagina, en enorme aantallen views op YouTube en Dumpert waar fragmenten van de film werden bekeken, meer dan een miljoen keer.... Ook was er internationaal succes voor de film: een nominatie voor de Prix Europa in Berlijn. Op 29 december 2014 om 18.40 u NPO2 zendt de NCRV opnieuw HET BESTE VOOR KEES uit.

2 december: HET IS UW LAND  (Human), van Kees Vlaanderen, een kijkje achter de schermen bij de Dienst Terugkeer en Vertrek.  Een belangrijke film in de meningsvorming over het vreemdelingenbeleid in Nederland.

En ook was er op 27 september tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht de feestelijke première van de Teledoc Campus THE AMAZING AGENCY van Aletta van Zwieten en Anna en ’t Hek. BNN zendt deze korte documentaire uit  in april 2015, NPO3, exacte datum en tijd volgen!

Tot slot in december nog een film 'afgeleverd': op 10 december jl. vond de feestelijke première van de documentaire NOG EVEN LANGS DE FOTOGRAAF van Rudi Boon plaats in het Ketelhuis. De Joodse Omroep zendt deze bijzondere film uit op zondag 11 januari 2015 om 13.15 uur,  NPO2.

 

…en nu op naar 2015!

 

Want ondertussen wordt er druk aan o.a. de volgende films gewerkt, die naar verwachting in 2015 zullen worden afgerond:

Het andere geluid van Volendam (BNN/CoBO-fonds) van regisseur Allard Detiger, voorlopige uitzenddatum 2 mei 2015

Nederland Fraudeland (NCRV/CoBO-fonds) van René Roelofs, over de FIOD, de dienst die optreedt tegen ernstige fraude zoals belastingontduiking.

De Vreemdelingenbewaring (Human/Mediafonds) van Kees Vlaanderen, een film die zich afspeelt achter de gesloten deuren van het Detentiecentrum Rotterdam

Requiem voor een boom (NCRV/Mediafonds), regie Michiel Brongers

Schoon Schip (NCRV, Mediafonds), een film van Frans Bromet 

Bezness as Usual (VPRO/Filmfonds/CoBO/Groningen Kunstraad), regie Alex Pitstra

 

En dan is nog een aantal films in ontwikkeling o.a.

Infinite van Paul Cohen en Martijn van Haalen (NCRV/Mediafonds/Filmfonds),

Door de barricades van Esther Hertog & Paul King (Filmfonds),

Maaike Moet van Gouden Kalf-winnaars Jan Musch & Tijs Tinbergen (NCRV),

en de ontwikkeling van een TeleDoc Leven, werk en dood van Arthur Gotlieb van Niek Koppen (NTR/TeleDoc)

Als alles volgens planning verloopt, zullen deze films in 2016 te zien zijn!

© Copyright 2010 | Sjonic Digital Media BV