Oma Lien

Onder regie van Annelies de Wit 

Oma Lien wordt herhaald op zondag 10 april om 19:25 door Z@pp op NPO3 in de serie Kids&Docs 

In het verzorgingshuis voor demente bejaarden bezoekt Christel (14) haar Oma Lien (84). Ook al raakt oma steeds meer vervreemd van de werkelijkheid, trouw blijft Christel haar twee keer per week bezoeken. Tussen school en huis fietst ze langs, of na het sporten. Vaak is het wel gezellig, tussen alle andere bewoners, maar op sommige dagen is het ook best zwaar. Vooral als oma bang en verdrietig is en steeds moet huilen, en het Christel niet lukt haar aan het lachen te maken. Christel mist haar zorgzame en actieve oma van vroeger en ze hoopt op momenten dat ze haar oude oma weer even terug ziet. Zullen die momenten nog komen of moet ze die mooie herinneringen koesteren?

Deze jeugddocumentaire is ontwikkeld tijdens de Kids&Docs workshop 2011, en is gerealiseerd dankzij een bijdrage van het Mediafonds. 


 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


VERTONINGEN:

OMA LIEN beleefde op 16 oktober 2011 een feestelijke première op het Cinekid festival,  zie verder www.cinekid.nl.

Op 27 november 2011 is OMA LIEN uitgezonden in een programma van Z@pp vanaf 12:00  op Ned 3 bij Z@pp Echt Gebeurd, waarin Bart Meijer vier jeugddocumentaires presenteert. Naast OMA LIEN waren dat "Uitgekraakt" van Sanne Rovers, "De man die alles kan" van Nadine Kuipers en "Een enkeltje Bussum" van Renée Wilna Span. Via de website www.zappechtgebeurd.nl is OMA LIEN nog te bekijken.

OMA LIEN was geselecteerd voor IDFA 2011Kids&Docs programma, en was daar bijna dagelijks te zien:  vier keer als voorfilm bij  "Koffie, cake en crematorium" van Sergej Kreso (NL, 2011) en drie keer in het Kids&Docs 2 blok .

 

Oma Lien zal op 23 maart 2012 tijdens de Kunstschooldag 2012 drie keer worden vertoond in De Balie, Amsterdam. Om 10, 12 en14 uur zit de zaal vol met ongeveer 100 leerlingen uit groep 8, en wordt OMA LIEN vertoond met nog een andere jeugddocumentaire ("Uitgekraakt" van Sanne Rovers).

De Kunstschooldag is een jaarlijks evenement waarbij kunst- en cultuur instellingen hun deuren een dagje openen voor alle 8e groepers in Amsterdam, zodat zij kennis kunnen maken met hetgeen de stad hen te bieden heeft. Cinekid en IDFA vertonen ieder jaar op de Kunstschooldag in de Balie twee Kids&Docs documentaires.

OMA LIEN heeft tijdens IDFA 2012 in de schoolvoorstellingen gedraaid. Op vijf ochtenden tijdens het festival werd OMA LIEN in een speciaal programma vertoond voor groepen 7/8 van basisscholen. De film draaide in totaal 12 keer voor meer dan 1000 leerlingen ! Vooral de zgn. Q&A's na afloop waren erg leuk, daarbij waren hoofdpersoon Christel of regisseur Annelies de Wit aanwezig om alle vragen van de leerlingen te beantwoorden. 

 

     

 
© Copyright 2010 | Sjonic Digital Media BV